Studeren

Een bezoekje aan de Overpoort

Als je in Gent bent dan moet je zeker het bezoek aan de Overpoort niet vergeten. Overpoort is in feite een straat die door het centrum van Gent heen loopt. Doordat er veel cafés naast elkaar zitten kun je er goed feesten en dat is toch iets wat iedere student graag doet. De Overpoort staat ook bekend als de Overpoortstraat.

Wat maakt de Overpoort zo bijzonder?

De Overpoort is zo bijzonder omdat er meer dan 35 cafés naast elkaar zitten, het is dan ook een populaire straat waar veel studenten komen. Op deze manier krijgt een café tocht een heel andere betekenis. Waar je ook heen wilt, er is altijd een café dat bij je in de smaak zult vallen met zoveel in dezelfde straat. Je kunt het je bijna niet voorstellen hoe de straat eruit moet zien, daarom moet je het ook zeker een keer gaan bezoeken.

Voor iedereen is er wel een café

Met meer dan 35 cafés naast elkaar is er altijd wel eentje bij die in de smaak valt bij je. Als de ene niet bevalt dan is het simpelweg eentje verder lopen en hopen dat die beter in je smaak valt. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je er geen eentje leuk zult vinden om te gaan zitten want dat is bijna onmogelijk met zoveel cafés naast elkaar.

Wat zit er nog meer in de straat?

Er zitten niet alleen maar cafés aan de Overpoort, gelukkig vind je er ook nog andere dingen. Je vindt er bijvoorbeeld ook andere zaken zoals patatzaken, pizza zaken maar ook nachtwinkels. Je hebt alles binnen handbereik voor een gezellige avond waarop je helemaal uit je dak kunt gaan en tot in de late uurtjes door kunt feesten.

Trekpleister voor studenten

De Overpoort is een grote trekpleister voor studenten en dat is ook niet zo gek met zo een lange feeststraat. Ieder jaar komen er ruim 66.000 nieuwe studenten naar Gent toe om te studeren en wat doen studenten naast hun studie ook heel erg graag? Juist ja, ze gaan heel erg graag feesten en dat is in deze straat mogelijk tot je erbij neervalt. De Overpoort is ook wel echt een studentenfeeststraat waar de studenten dan ook feesten tot ze niet meer kunnen. Op donderdagavond is het er het drukste van allemaal, dan zijn er veruit de meeste studenten te vinden van de hele week.

meer te weten komen

studeren in Gent

student kick off

Gele fietsen