Studeren

Gele fietsen welke betekenis hebben deze?

Je ziet ze vast wel eens rijden als je in Gent bent en vraagt je dan vast af wat is dat voor gele fiets? Heel simpel, dat is een fiets die je huurt zodat je jezelf kunt verplaatsen van de ene naar de andere plek. Het wordt ook wel een studentenfiets genoemd en op die manier hoef je niet overal een fiets mee naartoe te nemen. Het is makkelijk omdat je hem overal op kunt pakken en ook weer neer kunt zetten zonder dat je bang hoeft te zijn dat een ander hem meeneemt.

Hoe werkt het?

Om een fiets te kunnen huren moet je er eentje reserveren, het is belangrijk dat je dat wel van tevoren doet anders gaat er iemand anders op je fiets vandoor en sta je met lege handen. Als je zeker wilt zijn van een studentenfiets dan reserveer je ruim op tijd je fiets. Je bent dan zeker dat je overal naartoe kunt en dat je niet snel meer te laat zult komen.

Luxe of niet?

Dan heb je ook een keuze dat je kunt kiezen of je wel luxe wilt of dat je geen luxe wilt. Als je het graag zo goedkoop mogelijk wilt houden dan kies je ervoor om een fiets zonder versnellingen te nemen, maar als je toch wel graag versnellingen wilt dan ben je wat meer geld kwijt. Bedenk jezelf van tevoren goed welke van de twee je wilt kiezen want dat is wel belangrijk om van tevoren aan te geven.

Nadat je hebt gereserveerd

Als je hebt gereserveerd kun jij je fiets op gaan halen bij de afgesproken plaats. Normaal gezien is dit altijd dezelfde locatie maar in september is er nog een tweede locatie open. Let goed op welke je hebt gekozen want je wilt niet dat je bij de verkeerde locatie staat. Je gaat tenslotte niet voor niets een fiets huren zodat je niet meer onnodig hoeft te lopen.

Herstel en onderhoud aan de fiets

Als je herstel of onderhoud aan de fiets nodig hebt dan zijn er meerdere punten waar je terecht kunt. Daar helpen ze je ter plaatse om de fiets te maken en repareren zodat je daarna de fiets gelijk weer mee kunt nemen. Afhankelijk van wat er gedaan moet worden is het gratis of dient er betaald te worden.

meer te weten komen

studeren in Gent

student kick off

de Overpoort