Studeren

Een student kick off wat is dat?

Het klinkt misschien heel erg vreemd als je het hebt over een student kick-off maar het is helemaal niet vreemd, het is juist iets heel erg goeds waar je als student van kunt genieten. Een student kick-off is namelijk een muziekfestival wat is georganiseerd voor studenten en dat is toch wel iets wat je niet wilt missen. Hoe vaak kun je samen met 30.000 mede studenten de dag van je leven beleven?

Wat houdt een student kick-off in?

Een student kick-off houdt in dat er een muziekfestival georganiseerd wordt door studenten en dat feest is voor studenten. Meer dan 30.000 studenten komen ieder jaar naar het festival toe om met mede studenten de dag van hun leven te beleven. Het is een traditie die al jarenlang bestaat en ook ieder jaar weer ontzettend veel studenten trekt. Het is dan ook een echte aanrader om eens een keertje naar een student kick-off te gaan.

Wanneer wordt het muziekfestival gehouden?

Het muziekfestival is altijd op dezelfde dag, ieder jaar wordt aangegeven wanneer deze dag precies zal plaats vinden maar je kunt het zelf ook weten. Het vindt namelijk altijd plaats op de eerste woensdag van het nieuwe academiejaar. Doordat het altijd op hetzelfde moment is kun je zelf van tevoren al een plek vrij houden in je agenda. Op deze manier mis je geen student kick-off meer.

Waar vindt het muziekfestival plaats?

Het vindt altijd plaats op hetzelfde plein, namelijk op het sint-Pieters plein in Gent. Het sint pietersplein biedt plaats voor heel erg veel mensen en dat is maar goed ook met 30.000 studenten die het muziekfestival komen bezoeken. Doordat het ieder jaar op dezelfde woensdag en dezelfde plaats wordt gevierd is er een traditie ontstaan die in stand wordt gehouden door studenten.

Slogan van studenten voor studenten

Wie begrijpt een student nu beter dan een student zelf? Doordat studenten elkaar zo goed begrijpen weten ze ook precies wat een andere student wilt. Zo weten ze dat dus ook tijdens een muziekfestival want tijdens het festival valt er niets aan de wensen over te laten want alles is geregeld tot in de puntjes.

Wat is het doel?

Het doel is eigenlijk vrij simpel, lekker eens met alle studenten die willen een flink feestje bouwen en dit lukt dan ook ieder jaar weer heel erg goed. Op deze manier wordt het nieuwe schooljaar ingeluid en wensen ze elkaar succes. Na dit festival kan het nieuwe jaar goed van start gaan.

meer te weten komen

studeren in Gent

de Overpoort

Gele fietsen